Grönt

Aron fotograferade oss en dag med ett milt grönt ljus

 

Pingsttiden eller Trefaldighetstiden har den liturgiska färgen grön; växandets och mognandets färg. Det är den här tiden som är den längsta perioden under kyrkoåret, att växa tar ju tid. Mognad uppnår man inte i brådrasket.

Rabarberblad i en vas i fönstret ger ett milt grönt ljus i rummet

Grönt är skönt säger vi, men vardagens växande är inte alltid så skönt. Vardagsnötandet sliter. De vardagliga och nära relationerna sårar mest. Den jag står närmast får bära mest av mina dåliga sidor och vice versa. Då är det inte så konstigt att Paulus skriver att det är att bära varandras bördor som är att uppfylla Kristi lag. Inga konstigheter, inga kortvariga stordåd, vardagsmödan delad med andra är att uppfylla Kristi lag.

Storspovens gröna ägg är en bra metafor för hur livet sker i det fördolda, växandet tar tid och det märks inte när det förändras och växer en liten bit i taget. Men så en dag är allt förändrat och det nya livet träder fram. Ägget är också en viktig uppståndelsesymbol i den ortodoxa kristenheten, världsmästarna i Påskfirande. Det gröna ägget tycker jag kan få vara en Pingstsymbol för växandet som leder till en ny mognad, en förvandlad skapelse när den följer Jesus genom uppståndelsen.

J.S Bach Pingstkantat , "O ewiges Feuer "/"O eviga eld", kräver också lite tid, 16 minuter, men det är väl värt att ta sig den tiden. Här framförd av Rebecca Martin, Markus Schäfer, Sebastian Bluth, Windsbacher Knabenchor och Deutsche Kammer-Virtuosen Berlin under ledning av
Karl-Friedrich BeringerKommentarer
Postat av: Ante

Fin hund ni hade! Vad är det för ras?

2012-06-08 @ 22:29:07
Postat av: Alma-Lena

Han är en Kapten-hund en unik blandning av Berner Sennen och Rottweiler. Världens vackraste vakthund. Trygg att ha hemma när man bor lite ensligt som vi.

2012-06-08 @ 22:49:23
URL: http://barockbloggen.blogg.se/
Postat av: Lars

Det som växer naturligt som gräset underifrån blir ju också väldigt starkt och hållbart även om det tar tid.En av arbetskompisarna tog med rabarber till arbetet här om veckan det blev paj av den nom..nom..nom.2012-06-09 @ 03:50:59
Postat av: Alma-Lena

Lars: Visst det som får tid att växa i lugn och ro blir segt och starkt. Man kan jämföra med snabbvuxna träd som bara duger till pappersmassa medan långsamt växande granar och tallar blir stabila hus som håller i hundratals år.

2012-06-09 @ 13:19:36
URL: http://barockbloggen.blogg.se/
Postat av: Ante

Berner Sennen, en godmodig, lugn, tillgiven och intelligent familjehund, emedan Rottweilern, en vakt-, polis- och militärhund, likamed en bra kombination av hundtyper/raser som vakt- och sällskapshund. Rottweilern dessutom är en av Sveriges populäraste hundraser sedan -90-talet. Du kan känna dig lugn! :)

2012-06-09 @ 21:51:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0