Kantat på Marie Bebådelsedag

Magsjuka barn och en massa annat som hör till livet gjorde att Barockbloggen fått smeta ut firandet av Marie Bebådelsedag hela veckan. Kyrkokalendern fungerar ju också så att söndagen inleder veckan och sätter färg på den. Så firandet av Marie Bebådelse fortsätter.

Vän av ordning har undrat: Har då icke pappa Bach komponerat en kantat för detta celebra tillfälle? Alla kan  nu känna sig lugna på den punkten; visst har han det. Här kommer den BMW 1, Wie schön leuchtet der Morgenstern. Denna kantat passar också in nu eftersom Morgon/Aftonstjärnan Venus har varit så ljusstark på sistone. De två "stjärnorna som synts så tydligt i väster är ju Venus(den stora) och Jupiter.

Maria förknippas med denna planet. En känd Mariahymn/bön är Ave maris stella= var hälsad havets stjärna:"Stjärna över haven,du Guds milda moder,[…]Med Guds Son i famnen var för oss en moder.Han är din och given genom dig till alla./En bland alla, utvald, du som högst benådats,bed för oss och gör oss öppna mot Guds stillhet."

 

 


Kommentarer
Postat av: ulla fredriksson

En stor beundrare av Maria är jag.Kanske inte den utstyrda jag såg i en del katolska kyrkor i Spanien och det trots att hon var så vacker.En kvinna som prövades på många sätt men som ändå kunde vara stark.I lutherska kyrkan har hon en alltför undanskymd plats. Maria i våra hjärtan.

Ha en bra dag

2012-03-29 @ 06:50:48
URL: http://www.textilejoy.blogspot.com
Postat av: ulla fredriksson

Jag kommer att använda din blogg idag för att fördjupa OP3s kunskaper i kristendom.

Än en gång tack för det det du skriver om och som ger mig och andra så mycket.

2012-03-29 @ 06:57:48
URL: http://www.textilejoy.blogspot.com
Postat av: Alma-Lena

Ulla: Vad roligt att du kan använda min blogg till dina elever, jag blir så glad!



Ja, Maria har varit för undanskymd här i protestantismen och för utsmyckad i sydeuropa. Jag tycker dock att hon på senaste tiden börjat få sin rätta plats i tro och tradition.

2012-03-30 @ 20:56:56
URL: http://björkforsbloggen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0