Kulturkoftan på -eller mosa Tännsjö?


Att skriva leder mig till många olika intressanta sammanhang. Men ibland sker krockar. I går till exempel ville man ha med mig i SVT debatt om fosterdiagnostik eftersom jag tidigare debatterat detta i pressen och på nätet. Men jag hade för flera månader sedan utlovat bokprat och författarinspiration till föreningen Norden på deras årsmöte i Töre exakt samma kväll.

Ambivalenskonflikter är det allra värsta jag vet. Att välja är alltid ett trauma för mig. Jag är värre än Gösta Ekman i den kända sketschen om Expressen eller Aftonbladet. Då förstår ni kanske hur kul denna krock mellan mitt skönlitterära skrivande och mitt "politiska" skrivande kändes.

Möjligheten att mosa Torbjörn Tännsjö i debatt är ju förstås oerhört lockande. Samtidigt högaktar jag verkligen människor som engagerar sig FÖR kultur, tolerans och fredlig utveckling. Speciellt dem som inte ger upp i sitt arbete trots att de bor i utflyttningsbygder med vackra namn som Övermorjärv och Gammelgården. Dessutom hade jag redan lovat att komma till dem för flera månader sedan.

Jag valde föreningen Norden i Töre framför Belinda Olsson i Göteborg. Några av mina väner tyckte det var fel val, medan andra tyckte jag gjorde det enda rätta.

Igår fick jag facit. Mitt val var det rätta. Sällan har en torsdagkväll i mars gett så mycket energi och goda samtal. Det slutade med en inbjudan till Nordkalottkonferens i augusti och många andra vägar öppnades genom detta val. I dag ser jag också tidningar och nätsidor fyllas av goda argument mot rashygien och fosterutrensning överallt. Debatten mot utrotningen av det annorlunda är alltså i full gång.

Och jag umgås tusen gånger hellre med kulturkoftor i Töre än med Torbjörn Tännsjö, så en trevligare kväll kunde jag inte fått. Dessutom fick jag vita doftande rosor i Töre. Slå det om du kan, Belinda!





Kommentarer
Postat av: Johanna

Låter som att du gjorde rätt val :)

2012-03-23 @ 09:58:58
URL: http://walkyria.blogg.se/
Postat av: Bråddjup

Ja den ständigt pågående kampen mot mänsklig dumhet kan ju även bedrivas på annat håll än i SVT. Bra val!

2012-03-23 @ 11:58:50
URL: http://braddjup.blogg.se/
Postat av: Linn

Vad roligt! Jag hatar också att välja, speciellt mellan två viktiga och roliga saker. Skönt att du valde det rätta :) dock så får du tala om om det blir TV för dig någongång, då ska jag sitta bänkad :D

2012-03-23 @ 16:33:39
URL: http://linnenjohanna.blogg.se/
Postat av: Alma-Lena

Johanna: Ja, visst är det skönt att för en gångs skull känna det.

2012-03-23 @ 18:16:07
URL: http://barockbloggen.blogg.se/
Postat av: Alma-Lena

Bråddjup: Mänsklig dumhet behöver tas på många fronter och det var helt rätt att just nu stärka dem som vill det goda.

2012-03-23 @ 18:17:30
URL: http://barockbloggen.blogg.se/
Postat av: Alma-Lena

Linn: Händer det någon gång ska jag meddela dig. I de lägena är det bra att veta att det sitter vänner framför rutan någonstans i Sverige.

2012-03-23 @ 18:18:52
URL: http://barockbloggen.blogg.se/
Postat av: Minerva

Och du ser väldigt glad ut! Grattis till ett bra val och till vackra vita rosor!

2012-03-25 @ 21:13:46
URL: http://minerva.bloggsida.se
Postat av: Alma-Lena

Minerva: Tack, man blir glad av sådana människor, lite av den gamla salongskulturen lever kvar i dessa sammanhang.

2012-03-26 @ 14:04:42
URL: http://björkforsbloggen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0