Utrotningshotade

Centerpartiet är uppenbart utrotningshotat. Inte många vill rösta på ett parti som plötsligt byter bort alla sina hjärtefrågor mot märkliga idéer om slopad skolplikt, plattskatt och månggifte, i praktiken polygami.* Jag har svårt för att förvånas längre över centerns tokutspel;  för mig förlorade partiet all respekt när de städslade en som har Margaret Thatcher som föredöme till partiledare.
 
Vargar är akut utrotningshotade i Skandinavien, en liten stam av starkt inavlade djur finns kvar. Nyss gavs tillstånd till att skjuta den enda varghona som tagit sig genom norra Sverige från Ryssland på mycket länge och nu fjäskar Centern** med sin lilla krympande spillra av väljarkår genom att tillåta jakt på arton vargar, bland dem många alfadjur. Jag ids inte ens bemöta deras genomruttna lögner om att göra det för vargstammens hälsa. Jag nöjer mig med att konstatera att centern reagerar på primitivast möjliga sätt; är du svag och utsatt ge dig på någon helt försvarslös. Vad de vinner på detta vet jag inte. Alla tänkande människors respekt torde de i alla fall förlora.
 
Utrotningshotad 1:
Eskil Erlandsson, centerpartist från landsbygden.
 
Utrotningshotad 2:
 Skandinavisk varg, utrotningshotad art från glesbygden.
 
 
* Polyandri lär det knappast bli tal om, Centerns representant i radion sa dessutom hela tiden polygami i en debatt. Troligen för att hon inte förstår bättre eller kan det vara så att hon var mycket ärlig? Vargar idkar inte polygami, kan det vara därför centern vill utrota dem?
** Nu kanske vän av ordnung påpekar att det är naturvårdsverket som fattat detta vansinniga beslut, men ingen ska inbilla mig att inte detta är ett led i högerregeringens flirt med varghatare på landsbygden. Glesbygdsbor som en gång röstade på centern innan Maggie junior och plattskatten kom in i bilden ska lockas tillbaka i tid till nästa val.

Kommentarer
Postat av: Ante

Jag är inte vän av Centerpartiet, med i vargfrågorna respekterar jag centern. Centern har tydligen insett, som ett jordbrukarparti i grunden, att vargarna är ett stort hot mot bl.a. rennäringen och andra jordbruksrelaterade näringar. Jag förstår inte riktigt hur Barock-Olga har fått vargarna till utrotningshotade. Jag tycker att vargstammen är tillräckligt stark i det här landet. Sverige borde ta Norge som ett föregångsland i vargfrågorna..

Svar: Jag vet att forum som flashback och andra SD-sajter hyser åsikten att den skandinaviska vargen inte är utrotningshotad. Alla andra gör det. I EU har Sverige åtagit oss att förvalta denna hotade stam. Människor och renar är däremot inte alls hotade, det kan vi ju vara glada åt. Nästa steg, när vargen är utrotad, kan vi kanske inte vara lika säkra. Dina källor brukar ju inte ha mycket till övers för etniska minoriteter, kvinnor och andra avvikande.
barockbloggen.blogg.se

2013-01-30 @ 05:52:19
Postat av: Ante

Barock-Olga, min vän, du ska bara veta att, vad gäller SD och deras politiska värderingar tar jag verkligen avstånd ifrån, likaså Flashback med dess främlingshat. Etniska minoriteter, likaså kvinnor och andra avvikande, sympatiserar jag med, lika mycket som jag älskar Kristina Lugn, fin favoritkvinna. Människor, tro jag kommer att finnas till under en lång tid framöver, men dessvärre är renens existens begränsad, om gruvetableringar får fortsätta i takt det görs idag, åtminstone i Kirunaområdet. Vad gäller vargens existens, skulle det räcka med som norrmännen förespråkar, ett 50-tal djur.

2013-01-30 @ 18:51:17
Postat av: h-f

Ante, återigen, vad du tycker stämmer inte nödvändigtvis med fakta. Att du TYCKER att vargstammen är tillräckligt stark är inte detsamma som att den är det. Please. Läs på. Det börjar bli pinsamt.

2013-01-31 @ 02:12:03
URL: http://hundstund.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0