Sommarlov- blöt avslutning

Så har Linnea begått studenten och alla betyg är inskrivna.Det var roligt att ta en kort trip till Kiruna och stå i regnet med en massa bekanta och se lastbilar dra runt på stan med studenter i finkläder och vita seglarmössor. Mindre kul att de uppfattade det som stämningshöjande att slänga iskalla vattenballonger och hela hinkar med vatten på dem som såg på kortegen. Vi som är lättrörliga kunde ju ta ut avståndet men rullstolsburna och barn i vagnar kunde inte värja sig mot dessa iskalla kaskader. Nog vet jag att en del studenter firar avslutningen alltför blött även inombords, men det är nu ändå så att är man så nykter så man kan stå på ett lastbilsflak i rörelse så kan man också fatta vad man utsätter förbipasserande för med sina vattenlekar.
 
 
Linnea var inte skyldig till varken onykterhet i trafik eller vattenkastning, men just deras lastbil körde fel och vi såg den aldrig mer denna dag medan de övriga inkontinenta klasserna passerade oss flera gånger medan vi gick hem från utsläppet på Hjampis.
 
 
Här visar Elias upp dagens outfit medan han tålmodigt väntar på sin flickvän; stilren sommarjacka och barnparaply i sommarens färg, både snyggt och praktiskt.
 
Ingen kramas så bra som farfar Kalle.Kalle och Svea representerade den äldsta generationen i släkten...
...och lille William den yngste som är Linneas kusin Sannas nyföddde son, turligt nog väl skyddad från de inkontinenta studenterna tryggt på mammas mage. Tur att Kirunaflickor fortfarande får barn i unga år. Det är härligt att bli gammelfaster!
 
Morfar Kricka tycker detsamma (att det är bra med kirunaflickornas tidiga mammavanor) här i glatt sällskap med Elias och Hanna, Elis keps och Arons kalufs skymtar längst ner. Här ser de en skymt av kusin Lenita som gick ut BF-programmet med den äran. Tyvärr kom hon inte med på en enda bild pga den makalösa trängseln på Skolgatan- Hjampis byggdes när studentjippon var omoderna och lämpar sig föga för de nygamla "utsläppen".
 
 
Vad fotografen sysslade med denna dag, vet ingen, detta är den enda bild vi har av Linnea i hennes nya fina skräddarsydda studentklänning. Hon förevisar den gröna fläck hon fått av blommor och grattiskort på denna ljuvliga skapelse. Men ni hajar, va?
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0