Barock köbildning eller Kampen om oblekta blondiners hjärtan

 
 
 
Tre oblekta blondiner rider dromedar
Marrakech manliga befolkning var artig och trevlig. Visst drar en mellanblond dam med tre ljusblonda flickor (ingen av oss blekt) många blickar till sig, men uppmärksamheten var nästan helt uteslutande av mycket vänlig och respektfull art. Alla fördomar om "kamelbyten" och bortslitna blonda hårtofsar kom på skam. Det är betydligt jobbigare en vanlig lördagkväll vid korvisen i en vanlig svensk håla. Det beror på mycket men en orsak är definitivt spriten. Så härligt det är att möta en massa nyktra unga människor även en festkväll, även i discotekskvarteren. Söta marockanskor med tajta jeans och tydlig sminkning, unga män med stylat hår och läderjackor-alla var de lika trevliga och nyktert glada. Inga tjejer trakasserades, inga män ens visslade föraktfullt.
Oblekta blondiner och brunetter alla lika vackra
Man kunde efter en vecka få för sig att Marocko är ganska jämställt. Så trodde också vi tills vi kom till flygplatsens säkerhetskontroll. Vi valde den kortaste kön, men blev snabbt bortmotade av korrekta poliser: "Ladies, ladies, this way" Vi skulle byta kö, men inte "the lords". Sedan vi flyttat längst bak till en mycket längre kö såg vi skylten som indikerade att bara män skulle gå i den kortaste, snabbast flytande kön. Vi såg en skylt till som visade en man, men det var knökfullt i kvinnokön, som förstås var en blandad kö med både män och kvinnor, de flesta går ju med familjen i kön och ingen sa "Lords, this way" åt dem, så kvinnor fick gå till en av de mansskyltade köerna.
 
Här får man lätt intrycket att kvinnorna tar över totalt i Palais Bahia
Det fanns alltså två köer för enbart män och en för män och kvinnor, men nöden tvingade dem att tillåta vissa kvinnor att ta mittenkön avsedd för män. Det var så trångt så de räknade väl ändå med att mittenkön skulle besmittas av kvinnor som råkade stöta till "lorderna" i kön i trängseln. Så vaknade vi upp ur vår törnrosasömn. Det stod fullständigt klart att vi var i det land där man låter våldtäktsmän slippa straff om de gifter sig med sitt offer om offret är ogift. Därför tog en 16-årig flicka nyligen livet av sig. Hon våldtogs och knivskars när hon var femton år och stod alltså bara ut ett år. Hennes pappa leder nu ett uppror mot lagen som bestraffar offret.
Kvinnodagen firas med emfas på Khadijas sons skola i Marrakech. "det behövs" tyckte lärarinnorna
 
Det slog mig att så där blinda som vi var tills vi kom till säkerhetskontrollen är jag ofta här hemma. Jag tror att alla, inte bara Göran Persson, är feminister , alltså vill att alla människor ska ha samma rättigheter och skyldigheter oavsett kön. Så händer något, en diskussion om språkligheten "hen/hän" till exempel och så ser jag att nej, det finns två köer här också! Det är bara att flytta på sig och ställa sig längst bak, längst bort för att skydda lorderna från tjejpesten, den som har som symptom att man får göra dubbla jobbet för halva lönen och måste gifta sig med mannen som våldtog en.
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Lars Nilsson

Det märkliga här i Sverige är att ju högre upp i samhälls hiearkin man kommer ju större skillnad är det på löner , men sen är Lars inte precis vän av exklusiva herrklubbar .. en tjock bok säger att man ska behandla yngre kvinnor som systrar och äldre som mödrar..och att maktkamper och kotteri tillhör köttet...vilken befrielse att slippa allt sånt jobba med kvinnor på kyrkogården precis som systrar är kul, bra och rättvist om alla får samma betalt ..sanningen ska göra er fria sa jesus och så är det ju bortom maktens världar en stor och skön befrielse, tycker Lars ;)

I tidningarna läser man om rika kidds som får alltmer möjlighet att gå i rika privat skolor som inte behöver beblanda sig med fattiga eller kanske kvinnor och man kan ju undra var det ska bli för slags framtida ledare som helt befriats från det enkla folket och motsatta könet..lars bjuder på medeltida ringdans..som talar sitt eget språk..hand i hand och runt runt tillsammans :)

http://www.youtube.com/watch?v=0CNH4w96Q5g

2013-03-22 @ 16:56:43
Postat av: Dessa mina minsta bröder

Intressant läsning

2013-03-24 @ 07:03:41
URL: http://dessaminaminstabroder.blogspot.se/
Postat av: Alma-Lena

Lars: Du har så rätt!

Dessa mina minsta: TACK!

2013-03-27 @ 21:38:00
URL: http://barockbloggen.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0