Ulla, min Ulla

Idag fyller min vän Ulla år. Precis som gårdagens jubilar Fredrik III är hon en intellektuell inspiratör av oöverskådliga mått där hon undervisar i filosofi, religion, psykologi och svenska. Få lärare behärskar så många ämnen som Ulla men därutöver är hon också en begåvad och produktiv konsthantverkare i olika textila tekniker. På hennes blogg Textilejoy visar hon upp sina alster och för en dialog med sina hantverksvänner från hela jorden.
 
Många av dessa handarbetsvänner kommer från Japan och ovanpå all annan lärdom hon besitter läser hon också japanska på distans. Det beror inte bara på det utsökta hantverket i Japan utan också på att hennes svärdotter kommer från Japan och hennes son har bosatt sig där så hon har anledning att resa dit ibland.
 
Det var Ulla som fick mig ut i bloggosfären och det är jag så tacksam för. Men det allra bästa med Ulla är att hon alltid har så kloka saker att säga. Ett samtal med henne är ett intellektuellt äventyr som spänner över hela livet från vaggan till graven. Ja, av någon anledning kommer vi ofta fram till döden. Det är underbart med en vän som inte väjer för de stora ämnena ens i de mest vardagliga samtal kring fikabordet på jobbet.
 
Grattis min kära ex-sambo och härliga barockpärla! Må ditt liv bli långt och lyckligt så vi hinner sticka mycket tillsammans, åtminstone dricka te med varandra många, många gånger ännu.
Jan Baptist Bosschaert, Garland of Flowers, (first half 18th cent.)
 
Jan Baptist Bosschaerts  Blomstergirland från den första hälften av 1700-talet blir min födelsedagsbukett till dig, Ulla, min Ulla

Kommentarer
Postat av: ulla fredriksson

Och så många många tack.Jag blir rörd av din omsorg och din vishet.Mina tankar har farit hit och dit och när jag sedan läser alla fina utläggningar om våra kristna högtider så du har gjort blir jag så glad.I och med att jag inte har religion nu så är jag inte på topp när det gällande studier av det som rör religioner.I stället har jag varit upptagen med att förbereda för filosofi till hösten.Kirkegaard är en filosof som t o m Filosofiska rummet än en gång behandlat.Unga filosofer skall tävla i filosofi i Köpenhamn och temat är just Kirkegaard.Hans kamp med livet och religionen är intressant att följa.Men på biblioteken i Norrbotten är han nästan "ute".
Du må ha det och många tack för reflektioner kring Kristus himmelsfärd.Så bra liknelser också.

Svar: Kära Ulla. Tack så mycket. Min dator kraschde ju fullständigt förra veckan därav dålig bloggkoll. Du gör mig så glad med dina kommentarer här och med att du finns över huvud taget!
barockbloggen.blogg.se

2013-05-15 @ 19:07:13
URL: http://www.textilejoy.blogspot.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0