Ridtur i älgjaktstider

Nu vågar jag absolut inte låta Smilla ha sina lösgaloppturer eftersom hon på många sätt påminner om en älg och jag vill ju inte få henne vådaskjuten så här under älgjakten. Vanligtvis finns det inga bilder på när jag är ute med henne som handhäst av naturliga skäl men i går följde Hr. Bråddjup med och dokumenterade:
 
 
Vi har inte haft regn på över en månad så jag hade glömt hur jobbigt det är att rengöra leriga hästar, helt bra blev det inte ändå, nu måste de bada så fort regnet gett med sig.
 
 
Elva och Kapten hjälper förstås till att hålla reda på Smilla. Här syns också vem som är mest intresserad av mat av mina två hästar. Trots att  Smilla får massor med extrahö, unghästfoder och morötter är hon modernt slank. Chateu bara gnager i sig höstgräs och grenar och är ändå en kopia av seriefiguren Mulle formmässigt.
 
 
Hr. Bråddjup tog över en stund så Chateau fick jobba lite och Smilla får träna på att gå för sig själv även när Chateu galopperar iväg. Det är inte kul med hästar som drabbas av panik om kompisen försvinner bakom en vägkrök. Allt kan hända på en ridtur och om en måste rida i förväg för att till exempel hämta hjälp får det inte bli en paniksituation med hästen som måste stanna kvar.
 
Bra att träna sig att gå över broar också.
 Direkt efter bron kommer en sandhög som grävts upp av mannen som gillar att gräva kanaler. Det är värdefullt med alla möjligheter vi har till varierad träning här.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Johanna

Härliga bilder men glöm inte hjälmen ;)

2013-09-22 @ 13:58:04
URL: http://walkyria.blogg.se
Postat av: Alma-Lena

Johanna: Ja, den hängde i trädet där jag har mitt sommarstall så den är fortfarande dyngsur, har inte behövt ta in den på hela sommaren så den glömdes bort.

2013-09-22 @ 21:00:17
URL: http://barockbloggen.blogg.se
Postat av: Julia

Ser jättehärligt ut ju! Ska fråga om jag får låna Hightlight någon dag igen, det är så roligt att ha Herkules med som handhäst. Man kan se på honom hur spännande han tycker att det är! Vad härligt att du kan ha henne lös ute i naturen (förutom i älgjaktstider då), det kunde jag med hästarna i Norge också men här är det alltför mycket bebyggelse och trafik i närheten för att jag ska våga mig på det.

2013-10-07 @ 00:31:03
URL: http://juliaeldh.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0