Kalenderjubiléum

Vår favoritkalender är Julmysteriet av Jostein Gaarder som vi läser varje år. I den förekommer en adventskalender av gammalts snitt och en kalender i kallendern i kalendern. Barockbloggen ska väl inte vara sämre så idag ska den första adventskalendern i Sverige firas. Det är nämligen i dag exakt 80 år sedan flickscouterna sålde sin och Sveriges första adventskalender just idag. Så här såg kalendern ut, den gjordes av konstnären Aina Stenberg- MasOlles:
Bild: Nationalmuseum
 Så här som nedan såg den första upplagan ut i närbild.  På bilden ovan är den öppnad till höger och oöppnad till vänster längst ner.
 
 

 
 
 

Kommentarer
Postat av: Klaus

Adventskalendermysteriet: Men vilken kalender då då? Det finns små årtal på dom, men det tidigaste årtalet är 1939 vilket blir..hm..75 år! Hm..

2014-12-01 @ 21:22:51
Postat av: Alma-Lena

Klaus: Första bilden var från Nationalmuseums utställning, hittade en bild på enbart 1934 års kalender så nu syns den också.

Gillar alla härligt runda luckor och det nationalromantiska huset med en dörr som liknar kyrkporten i Kiruna kyrka. Det måste ha varit spännande att vakna i adventstid för barnen som fick denna kalender.

2014-12-02 @ 07:51:22
URL: http://barockbloggen.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0