Vildens häst för den är så vild

När störstsonen var liten, tre år och en tvärhand hög, älskade han att rita och måla. Ett av hans mest oföglömliga verk var en häst med jättestort huvud och massor av ben som spretade åt alla håll enär den galopperade och bockade vildsint. Störstsonen gav alltid sina mästerverk namn och detta kallade han "Vildens häst för den är så vild".
 
 
 
 
Sedan dess har detta blivit ett ordspråk och talesätt från den svenska  Lappmarken* som vi i vår familj använder så ofta det passar. När jag efter att äntligen tillfrisknat så pass så jag vågade mig på ridturer i snabbare tempo än mycket långsam skritt på hellång tygel lät jag Smilla springa lös i det av snösmältningen förvandlade landskapet blev detta ordspråk aktuellt. Linnea som följde med till fots skrattade högt: "Hon är som utsläppt på grönbete!" och när vi såg på bilderna från den härliga ridturen utbrast hela familjen: "Vildens häst för den är så vild" när vi såg denna bild:
 
 
Några tll bevis på Smillas våryra:
 
En hopptalang! Morfar Power Boy har satt sina spår- och fostermor Chateau som hoppar hinder i hagen när andan faller på.
Våren är här!
 
*en samling citat som Barock-Olga och vännen AC fann så minnesvärda att vi skrev ner dem i en anteckningsbok med detta stolta namnet. 

Kommentarer
Postat av: Johanna

Härliga bilder

2014-05-03 @ 21:14:02
URL: http://walkyria.blogg.se
Postat av: Lars

Härliga bilder på Smilla som busar loss :) bra att du är på väg att friskna till Lena.

2014-05-03 @ 23:03:49
Postat av: Klaus

Yey! Du är på bättringsvägen!

2014-05-04 @ 11:20:04
Postat av: ulla fredriksson

Det är vår på många sätt bland hästar och människor.Påminner till viss del om kor på grönbete men hästarna har andra möjligheter till hopp och skutt.Människor är kanske för rädda att visa glädje på de sätt djuren gör.Ha en fin fortsättning på dagen.Vi ses.

2014-05-04 @ 11:45:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0