Höstmusik

Lamento della Ninfa av Claudio Monteverdi har blivit höstens favoritmusik när den nu regelbundet spelas i Söndagmorgon och i söndags hörde jag denna jazziga version som verkligen fångar höstens känsla för mig; saknad, sorg och hoppet som Havel definierar det: "Hopp är inte optimism. Det är inte en övertygelse om att något kommer att gå bra, det är en visshet om att något har en mening – utan hänsyn till hur det kommer att gå."

Kommentarer
Postat av: h-f

Jag förstår inte ett ord. Men det här var verkligen själslig medicin för dagar som dessa. Tack, mamma <3

2014-10-25 @ 15:47:23
Postat av: Alma-Lena

Vad glad jag blir, älskade ungen min!

2014-10-25 @ 20:22:28
URL: http://barockbloggen.blogg.se
Postat av: ulla fredriksson

Mitt i natten och allt är lugnt och stilla både inne och ute.Vintertiden är här och den inre klockan säger att den är 04.15.En extra timme känns faktiskt skön att leva med just nu.Har hunnit läsa några av dina inlägg och bilden av er vid matbordet visar att mycket kan hända på ett år också i er familj.Lyssnar på den vackra musiken och tänker tillbaka på vårt år.Och tänker på det nya som snart börjar.Kanske blir vi farmor och farfar i februari/mars.Fridfull söndag med 2-benta och fyrfotade önskar jag er.(Har själv stängt av kommentarfältet för att det började komma 50 spam eller mer per dygn)

2014-10-26 @ 03:28:37
Postat av: Alma-Lena

Ulla: Min kära vän, jo nu är det vintertid-usch, det blir mörka kvällar och bara morgonpigga som jag har nytta av ljuset. Vi måste hinna luncha nu under A-dagarna! Jag har inte ens hört att det nu verkar ta sig på barnbarnsfronten. Hoppas allt går väl denna gång.

Precis som du har jag av naturliga skäl tänkt tillbaka på det gångna året denna höst. Ja stora förändringar kan komma plötsligt både i det lilla livet och i den stora världspolitiken och detta år har varit ett Annus horribilis i båda avseendena.

Men en ny liten världsmedborgare som binder samman öst och väst ger hopp- att vänta barn är sannerligen meningsfullt!

Jag har sett att det inte går att kommentera hos dig längre. Trist! Det är sådant som kommer med många sidvisningar. Du får bli lika smal och exklusiv som Barockbloggen så slipper du sådant=)

50 följare och högst 150 visningar per dag genererar inte mycket mer spam än småflickor som nyss öppnat sin egen söta lilla blogg och vill att jag tittar in.

2014-10-26 @ 06:21:58
URL: http://barockbloggen.blogg.se
Postat av: Martina

Ett av mina absoluta favoritstycken.

2014-10-26 @ 08:10:07
URL: http://minervablogg.wordpress.com
Postat av: h-f

Har hittat hela plattan på spotify ! (:

2014-10-27 @ 19:15:09
Postat av: Alma-Lena

H-f: Underbart! Ska be pappa leta fram den där han också. Jag har ju inte spotify. Det blir nog fler varianter av Lamento della Ninfa om jag hittar något på you tube, den är så vacker. Monteverdis mest älskvärda ( i ordets grundbetydelse) verk.

2014-10-28 @ 05:49:00
URL: http://barockbloggen.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0