Ett sanningens ord till

 

Kommentarer
Postat av: Lars

Har hört francis tala några gånger, han är inte rädd för att ta parti för dom små människorna och talar om ett kapitalistiskt system där allt fler står utanför och blir behandlade som handels varor.katolska kyrkan
ska snart ge ut en encyklepedia om miljöhot som verkar ligga francis varmt om hjärtat. även om det retar en del rika katoliker, så tror jag francis kan inspirera många bland dom 1.2 biljoner katoliker som finns världen över att agera i mer miljövänlig rikting.

Svar: Ja, jag tycker han är en bar påve, har ju inte minnen av så många påvar, de sitter ju vanloigen rätt länge, men de som jag minns, Johannes Paulus II, Benedictus XVI och nu Fransiscus verkar vara rejäla människor, eller som de säger i Kalix: de är som riktiga.
barockbloggen.blogg.se

2015-02-02 @ 19:20:49
Postat av: Klaus

Låter bra. Gillar spontant. Men vad betyder det egentligen? Hur kan det mänskliga möta "det kristna" och vad innebär "det kristna"?

Svar: Jag tror det kristna är att vara en sann människa, Jesus var ju sanna människa också. Blir vi mer lika honom blir vi mer människor.
barockbloggen.blogg.se

2015-02-03 @ 12:50:38
Postat av: Klaus

Konstiga frågor, men jag funderar så mycket på detta för närvarande.
Om det finns en bro till Gud så är det ena brofästet hos Gud och inte direkt åtkomligt för oss. Det andra brofästet skulle vara Jesus då? Men även det brofästet är så svindlande högt upp, man måste vara en andlig alpinist för att nå det brofästet??
Enligt lagen kanske. Men så finns ju nåden också.
Lag utan nåd = Stenhjärta.
Nåd utan lag = Slapp likgiltighet.

Svar: Precis, nåden är vår Jakobsstege som kan ta oss dit vi aldrig skulle komma själva. Som Setterlind diktade: "Det finns en väg till himmelen en väg till Guds Jerusalem, den vägen är den helga tron på Jesus Krist Guds egen son. […] Och vill du själv den vägen gå så är hans ord att lita på. Men tvivla ej allenast tro, det går en bro från tro till ro."
barockbloggen.blogg.se

2015-02-03 @ 14:59:19
Postat av: Lars

Klaus som jag ser det talar francis om att låta kristen skick och sed styra eller kan man sätta in "andens frukter" i ekvationen i motsats till egot, äregirighet osv. ser att dagen har en liten artikel om andens frukter , som jag tyckte var skoj bara för att jag odlar, och lite hur man kan odlar :)

http://www.dagen.se/livsstil/andens-frukter-m%C3%A5ste-f%C3%A5-r%C3%B6tter-1.103795

Svar: Precis så tror jag, därför tyckte jag det var bra. Sedan mår man inte bra av sig själv i centrum, det är när vi glömmer oss själva vi mår som allra bäst, alltså när vi helt går upp i att leva i stället för att bara ängslas över hur jag tar mig ut i andras ögon.
barockbloggen.blogg.se

2015-02-06 @ 00:51:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0