Ett sanningens ord

‹‹ Si la richesse était le résultat inévitable du dur travail et de l'entreprise de projets, chaque femme en Afrique serait millionaire.›› George Monbiot  Photo: Finbarr O'Reilly
 
Läs mer här.
 

Kommentarer
Postat av: Lars

Jo så sant ju :) sen har ju också "the american Dream" börjat falna att alla kan lyckas och arbeta sig till något, amerikanska medelklassen förlorar alltmer sina privilegier till dom rikaste som tar hem spelet, bättre då att ha riktiga vänner som vill hjälpa, har sett på nätet att dom flesta fattiga länder har små biogas projekt på gång för landsorts befolkningen som man kan stödja om man vill som framförallt lättar bördan för många kvinnor , skogen huggs ner och kvinnorna få gå allt längre och laga mat över öppen eld ska vara tämligen osunt i form av sot har jag läst.

Svar: Ja, Wangari Mathai som fick Nobels fredspris 2004 var ju drivande i sådaa projekt. Vi ska nog inte lita på att så många snorrika bidrar, det gäller att gräva där en står och hjälpa varandra med det lilla en kan. Jag tjatar om detta men vi HAR bara varandra och det är inte så bara.
barockbloggen.blogg.se

2015-01-21 @ 21:32:01
Postat av: klaus

Hoppas att det för människor att bilda nätverk för nya slags samhällen. Det känns alltmer som sorgligt tomma skal, som inte riktigt fungerar som samhällen längre, det vi har nu.

2015-01-21 @ 21:51:52
Postat av: Andreas Holmberg

Ur mitt avskedstal till Dr Nils Koehler efter en freds- och ungdomsvecka i Kamminke, Östra Tyskland, för tio år sedan: "Geschichte hat uns gelernt, das Arbeit nicht immer frei macht, aber auch, dass es ohne Arbeit kein Frieden und kein Freiheit gibt."

2015-01-22 @ 10:54:42
Postat av: Alma-Lena

Klaus: Jag tänker på den sydkoreanska filosofen som skrivit boken om Trötthetssamhället. Om boken " Det moderna informations- och prestationssamhället med sina oändliga lockelser och möjligheter betraktas vanligtvis som ett framsteg. Men enligt den koreanske filosofen Byung-Chul Han, som skriver på tyska och är verksam i Karlsruhe, är det snarare fråga om en tillbakagång. Det ständiga tvånget att veta allt och kunna allt leder till kollektiv utmattning. " Han menar att vi lever efter djungelns lag för samhället ger inte längre någon trygghet, vi är alla som jagade djur på savannen men utan flock att lita på och får aldrig slappna av.

Jag tycker han har rätt, han heter Byung-Chul Han och jag hörde om honom i detta radioprogram : http://podtail.com/podcast/filosofiska-rummet-i-p1/sommarlasning/.

2015-01-22 @ 16:58:54
URL: http://barockbloggen.blogg.se
Postat av: Alma-Lena

Adreas: Så sant plus imponerande att hålla tal på tyska för tyskar!

Kyrkan är dock ambivalent i frågan: Predikaren säger att den enda glädjen som är värd något i vår meningslösa existens är arbetets glädje medan Jesus verkar tycka att vi ska ta det mer lugnt.

Men jag är glad att afrikanska kvinnor och andra som verkligen är samhällsbärare inte sätter sig ner och filosoferar utan fortsätter sträva på hur lite miljonärer de än blir.

2015-01-22 @ 17:03:09
URL: http://barockbloggen.blogg.se
Postat av: Johanna

Ja verkligen ett tänktvärt citat...

Svar: Tack! Ja, det är bra att påminna sig själv om vilken tur vi har och hur andra får slita.
barockbloggen.blogg.se

2015-01-22 @ 20:52:31
URL: http://walkyria.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0