Långfredagsmorgon

Vanligen är jag i Kiruna backiga stad på långfredag och på morgonen brukar jag ta en långpromenad med radion på i lurarna. Långfredagsmorgon brukar vara ett litet äventyr på P1 så också i år. Först ett oerhört intressant och givande samtal med fd. ärkebiskopen KG Hammar, sedan ett program om världsbilder lett av Kerstin Wixe i Luleå. På hemvägen lyssnade jag till P2 Matteuspassionen av J.S. Bach. Den pågår just nu, det går att lyssna senare kolla länken längst ner på sidan.

Programmet om världsbilder fick in ett mejl från en lyssnare som tackade för programmet eftersom det gav perspektiv på världsbilder som visar att man kan byta världsbild och så ändra sig själv och sin värld. Hon sa alltså det fasteloggan jag använt här säger:

 

Om någon levt ett liv och dött en död som förändrade världen så var det Jesus, här berättar Bach om hans lidande och död i Matteuspassionen.



Kommentarer
Postat av: Lars

Håller på att lyssna på P1 programmet om världsbild som är intressant. men tog paus för lite städning/disk i mellan. Igår när vi gjorde fint på kyrkogården inför påsken och jag gick och räfsade gravar i strålande solsken fågelkvitter och träd som börjar slå ut tänkte jag: Tänk det finns människor som vill jobba på stressiga kontor inlåsta i ett höghus någonstans. men tiderna förändras och man får hoppas att framtiden blir bättre än att vissa låses in på kontor ;)



Glad Påsk ! :)

Postat av: Alma-Lena

Lars: Du har så rätt! Nej, ut och se på liljorna på marken borde de stackarna- har man bara något att äta och dricka och någon att hålla kär ska man vara nöjd!

2011-04-22 @ 13:47:47
URL: http://barockbloggen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0