Jungfru Marie Bebådelsedag

Kyrkan firar numera Jungfru Marie Bebådelsedag på närmaste söndag. Det är idag. Måste reprisera den här underbara målningen av den glada Maria som är så uppslukad av sitt läsande att hon inte ens lagt märke till ängeln ännu. Hon sitter på golvet och det förvånar inte, soffan ser verkligt obekväm ut. Det märks att den nog är placerad där bara för att måleriet just börjat undersöka centralperspektivet inte som en bekväm sittmöbel i alla fall.

Marie Bebådelsedag var en viktig märkesdag i det svenska naturasamhället. I södra Sverige väntade barn på tranan den natten, hon skulle komma med brev till barnen och vår till landet. Fast egentigen var det barnen själva som målade och ritade breven som de sedan så hemligt som möjligt slängde in hos sina vänner. En trevlig sed som borde spridas tycker jag. Som ni vet gillar jag riktiga brev.

Fastan är ju en tid att leva lite långsammare, lent kommer från lentus som betyder just långsam på latin. Tipset är att läsa böcker precis som Maria. Vad läser ni, mina läsare just nu? Låt oss dela boktips med varandra!

Själv omläser jag den kära Bodil Malmstens "Nefertiti i Berlin", en omistlig skatt i min bokhylla om att bearbeta förlusten av ett barn; Nefertiti som sörjer lilla döda dottern Maketaton och skrivaren själv som sörjer att dottern nu blivit vuxen och flyttat hemifrån. « Vem är man när ungen är stor/undertecknat en mor».

Mer glad dansant barockmusik från Barock-Olgas nya favoriter:

Kommentarer
Postat av: Lars

senaste jag läste heter "the launguage of god" skriven av F.S Collins som är chef för "human genome project" alltså kartläggning av dom männskliga generna som är ett jätte vetenskaps program. I boken berättar han om sin resa från Ateist till troende.



Sen kan man ha datorn på och lyssna på savall eller annan favorit musik samtidigt, jätte mysigt :)

Postat av: Bråddjup

När jag gjort slut med Madame Bovary avser jag hänföras av Igelkottens elegans. Hyllad och omskriven om Parisisk portvakt som inte riktigt är den hon utger sig för att vara

2011-03-27 @ 09:35:55
URL: http://braddjup.blogg.se/
Postat av: Alma-Lena

Lars: låter som en spännande bok för en barockfantast. Det är ju just vetenskap och tro som triggar varandra till stordåd under denna period som är så intressant att fördjupa sig i. Blir definitivt ett kommande läsprojekt, jag återkommer då om mina intryck.



Bråddjup: Madame Bovary är jag ju kär i, den andra boken är ju också fransk så du kan läsa den på svenska och jag på franska och sedan kan vi diskutera våra intryck.

2011-03-27 @ 10:48:10
URL: http://barockbloggen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0