Mors dag och bönsöndagen

Idag har jag blivit firad av mina små och maken. Varje år brukar jag få en trisslott och jag brukar alltid vinna 75:-. Då brukar jag köpa Ridsport special som kommer så här års. I år slog de på stort och jag fick både lott, rosenbukett och Ridsport special. Då vann jag förstås inte 75:- som brukligt är eftersom jag nu redan hade Ridsport special.

 

På mors dag tänker jag på min egen mamma som alltid trott att jag kan göra stordåd och själv är en mycket starkt bidragande orsak till att jag kan göra det. Jag tänker också på de mödrar som inte finns hos oss längre: mormor Signe, farmor Saima, Alma, som gett mig mitt namn och fött min farmor. Jag tänker på dem som snart ska bli mamma, som nyss blivit det och de som nyss mist sin mamma.

 

I år sammanfaller mors dag med kyrkoårets bönsöndag. En bön som jag förknippar med att vara mamma är Arons älsklingsgodnattbön, som vi aldrig får glömma någon enda kväll. Den passar också in på alla mammor och barn jag tänker på just nu för i Guds hjärta finns hela tiden och alla som levt lever alltid där:

 

Hos dig finns alla färger, hos dig finns alla ord.

Vartenda språk förstår du som talas på vår jord.

Hos dig finns hela tiden, varenda liten dag.

Allt bär du i ditt hjärta och där finns också jag.

 

 

Mamma Maria målad av Sandro Boticelli på 1400-talet omgiven av barn och unga, hon läser förstås!

 

 


Kommentarer
Postat av: Johanna

Det var en vacker bön.

2011-05-29 @ 19:09:25
URL: http://walkyria.blogg.se/
Postat av: Alma-Lena

Vad roligt att du tycker det Johanna. Jag tänker förstås alldeles speciellt på dig idag, sådana här dagar minns man mer än vanligt och sorgen kan göra sig påmind. Hoppas kursdagen blev bra. Jag hinner sällan vara med på söndagar eftersom min man åker till Kiruna då och idag har jag tentaplugg och firande av min mamma dessutom.

2011-05-29 @ 19:16:17
URL: http://barockbloggen.blogg.se/
Postat av: Lars

Grattis alla mammor,ringde och grattade min egen.



Mor Maria i blått föredrar jaq :)



http://www.youtube.com/watch?v=TacNIbmDZ4s&feature=related

Postat av: Alma-Lena

Lars: Jo det är en fin sång Ave maris Stella. Vet du att les Acadiens, de fransktalande som först kom till den amerikanska kontinenten (kallas cajun i USAs sydstater) har den här sången som sin nationalsång? Den kommer alltså tvåa på min topplista över världens bästa nationalsånger. Sydafrika leder förstås!

2011-05-29 @ 22:34:45
URL: http://barockbloggen.blogg.se/
Postat av: Lars

Det visste jag inte men läste runt lite och hittade ett cajun clipp på youtube där det hissas den arcadiska flaggan och sedan sjungs det Ave maris Stella så det stämmer nog som du säger.



Sydafrikas var ju jätte bra :)



http://www.youtube.com/watch?v=Gr0414FrN7g&feature=related

Postat av: Alma-Lena

Ja jag skrev om den förra året i samband med fotbolls-VM-en icke-händelse i barockbloggen om det inte vore för tillfället att höra Sydafrikas nationalsång: http://barockbloggen.blogg.se/2010/june/gud-valsigna-afrika.html#comment



2011-05-30 @ 06:48:31
URL: http://barockbloggen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0