Nemi blev kvar


Tre små randiga kisseungar gick lätt att sälja. Nu är Modesty barnfri förutom hennes favoritbebis Nemi. Vi behåller henne eftersom Modesty aldrig blir mamma igen. Hon blir vackrare för varje dag lilla tuffa Nemi med röda och vita ränder i sin svarta glansiga päls:

Lägg märke till den vitrandiga svanstippen.


Nemi gillar att kika ut genom fönstret men hon är så mörk att man får överexponera allt annat för att hon ska synas. Ur fotosynpunkt är svart ingen bra färg, men snyggt är det i verkligheten.

Kommentarer
Postat av: Lars

Vad fin hon blev Nemi :)hoppas tom puss får ett bra katt liv med mycket smyg, musjakt och lata dagar i fönsterkarmen :)En dikt som återfinns på en irisk kloster skrift från ca 900-talet som heter Pangur BánPangur, white Pangur, How happy we are

Alone together, scholar and cat

Each has his own work to do daily;

For you it is hunting, for me study.

Your shining eye watches the wall;

My feeble eye is fixed on a book.

You rejoice, when your claws entrap a mouse;

I rejoice when my mind fathoms a problem.

Pleased with his own art, neither hinders the other;

Thus we live ever without tedium and envy.2012-06-07 @ 16:37:52
Postat av: Alma-Lena

Lars: Ja, Alla tre har fått perfekta hem, det kändes jättebra, man blir ju lite kräsen när man säljer så rara små djur. Tom Puss just gick genast fram till dem som valde honom och lade sig i deras famn och spann. Bättre kan det inte bli!Men Nemi är så tjusig och gammgubbarna kom hem igen på heltid när de små flyttat, så hon har lärt sig spinna lika mycket som gamle Tyson, vår egen Spinndoktor=)Hon är alltså en ständigt spinnande snygging numera.

2012-06-07 @ 19:10:44
URL: http://barockbloggen.blogg.se/
Postat av: Lars

haha ja då verkar det som att Tom puss kände sig hemma direkt , kul att Nemi har fått i gång (katt) motorn på full gas :)ja Pelle med matte har varit lediga nu några dagar och man saknar mini tigern , han är fenomenal på att tigga mat av kyrkogårds besökarna och hitta på massor med roliga hyss :)

2012-06-07 @ 20:00:53
Postat av: skogsnymfen

En sån fluffig och fin svans!

2012-06-07 @ 21:53:40
URL: http://attlida.blogspot.com
Postat av: Alma-Lena

Lars: Jo, det känns bra att han hittade hem.

Du måste nog skaffa en egen katt där hemma så du inte är beroende av jobbkatten!Skogsnymfen: visst, hon är urtjusig! Det är verkligen effektfullt med den där vita svanstofsen.

2012-06-08 @ 18:42:31
URL: http://barockbloggen.blogg.se/
Postat av: Lars

Ja det känns nästan så, pelle är en väldigt trevlig och social katt och därför väldigt sällskap. men jag är lite rädd för framtiden att det blir försörjningsstöd igen kanske om 6 mån eller så. känns inte rätt mot en katt om man inte har råd med veterinär försäkring får vänta och se om framtiden blir mer stabil .

2012-06-08 @ 19:05:10
Postat av: Alma-Lena

Lars: Ja, det är hemskt att inte kunna planera sitt liv, jag ber om välsignelsen av ett jobb åt dig, käre vän. Kom att tänka på denna dagsedel av Stig Dagerman apropå svårigheten att ha husdjur om man är arbetslös eftersom det inte ingår i soc.normen:

Lagen har sina blottor.

Hund får de fattiga ha.

De kunde väl skaffa sig råttor,

som är skattefria och bra. /…/

Något måste beslutas:

Hundarna skjuts! Inte sant?

Nästa åtgärd: De fattiga skjutas,

så spar kommunen en slant.

2012-06-08 @ 22:45:53
URL: http://barockbloggen.blogg.se/
Postat av: Lars

ja det är ju helt sant Alma ;)

man hankar sig fram från dag till dag vad gäller pengar och livs mod hittade en dam som heter marilla ness på youtube idag som tröstade litehttp://www.youtube.com/watch?v=iXnD1jELtl8&feature=relmfuHar svårt att förstå hur folk i samhället klarar av att vara ateister och fattiga vilket hopp har man när livet är genom ruttet och slutet är en grav, lika bra att göra slut på det själv i så fall och slipa lida mer kan man tycka. i och för sig har jag många gamla skolkompisar vars föräldrar var arbetare och fattiga som som sedan länge har ställt tofflorna dom sökte lyckans land i knark eller kriminellt liv ...Vår Gud är oss en väldig borg, så är det ju Alma :)

2012-06-09 @ 03:33:50
Postat av: Lars

p.s tack för dina böner Alma det behövs sannerligen när det gäller att hitta något fäste i tillvaron

2012-06-09 @ 03:54:58
Postat av: Alma-Lena

Lars: Jag tycker precis som du, utan bönen utan Gud skulle jag gett upp för längesedan. Det är konstigt att man orkar utan den förmånen, det är tillräckligt svårt i vår väldiga borg.Det jag tänker är att Gud är en borg även för de som inte tror på det.Kärleken gäller alla. Men nog är det bra att veta hur det är så man slipper fly genom droger.

2012-06-09 @ 13:15:27
URL: http://barockbloggen.blogg.se/
Postat av: Lars

exakto Alma det krävs ju tro också på att himlen och gud finns om det ska hjälpa någon. Har man hyfsat med pengar kan man åka på semester resor köpa böcker mm hitta på saker som blir livs inehåll lycka och förströelse,tror inte folk tänker på det att det är lätt att vifta bort gud då och vara kaxig som svensken kan vara ibland som menar sig vara för upplyst för att tro på gud. värre om man bara har soc bidrag och trist arbets situation och ett skit liv som inte blir bättre. vissa väljer då flaskan eller heroinet för en stunds lycka vi valde gud och att livet här på jorden har en plan (gud stora) och att livet är inte en meningslös färd till graven.

2012-06-09 @ 16:50:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0