Sommarkatter


Man ska ha sommarkatt anser jag. Se här hur Modesty och Nemi blir utmärkta och lyckliga sommarkatter i gröngräset. Men man ska inte överge katten när sommaren är slut, då blir de utmärkta lyckliga vinterkatter både i stugvärmen och på turer i snön. Vid fyratiden på morgonen går de alltid ut ur sitt rum även vintertid, Tyson har ju lärt sig öppna fönstret.


Att överge katter, kaniner, marsvin, höns eller vad det nu är för djur man skaffat sig till sommaren, när hösten kommer är naturligtvis ett barbari som jag hoppas helt kommit ur modet. Men jag hopas också att katten får komma ut i gröngräset ibland även om de är innekatter. Gräs är både gott och roligt att leka i tycker våra katter.
Kommentarer
Postat av: Lars

Fina katt bilder , ja det där med katter som överges är trist, vi tog hand om 2 kattungar förra sommaren som någon dumpat vid kyrkans parkering, när det kom cyklister och promenerande människor på stora vägen rusade dom ut och jamade (hungriga) bilarna fick köra i sick sack, farligt för små kattungar, så vi bar in dom i vårt fika rum och gav dom mat, dom var darriga och rädda men efter maten satt vi dom på en tjock frotè handduk där dom glömde bort att dom var rädda började spinna istället och somnade intill varandra på ett kick. arbetskompisen satte in en annons i tidningen och snart hörde en familj av sig som ville ha 2 kattungar, så den historien slutade lyckligt.Vi har olika sorters prydnas gräs på kyrkogården Pelle brukar provsmaka dom då och då favoriten är en liggande gravsten som pelle brukar sitta på och strax intill växer tjockt grönt prydnas gräs perfekt sitt/mat yta. Brukar förmana honom att se upp om gravrätts inehavaren dyker upp, men pelle bryr sig så lagom :)
Svar: vilken berättelse! Hur gick det sedan ?
barockbloggen.blogg.se

2012-06-17 @ 19:15:10
Postat av: skogsnymfen

Sötnosar!

Svar: Visst är de! Vi kunde inte med att bli av med vackra Nemi så nu är det fyra katter två svarta två grå.
barockbloggen.blogg.se

2012-06-19 @ 02:36:54
URL: http://attlida.blogspot.com
Postat av: ulla

grattis i efterskott till mannen i ditt liv och grattis till hästar och katter som nu får vara ute i den härliga naturen både med och utan er.
Skön sommar på dig.

Svar: Tack detsamma kära Ulla. Hoppas vi kan fika igen kanske på Kvarngården snart? Bara vädret tillåter utefika.
barockbloggen.blogg.se

2012-06-19 @ 23:27:35
URL: http://www.textilejoy.blogspot.com
Postat av: Lars

Jo det gick bra Lena enligt vad jag hört , mannen i familjen som tog imot syskon paret var med i tidningen berättade min arbets kompis susann och verkar vara en "ordentlig" herre och en riktig familje far, mer är så är svårt att garantera men vi hoppas på slutet väl och att dom hamnade i en familj som har lite känslor för dom små liven ;)

Vi har räddat en hel drös med dumpade katter sen jag började vid kyrkogården. Men det är kanske som susann säger folk tänker det finns nog snälla människor där vid kyrkan som tar hand om katterna, sen dumpar dom katten/katterna där :P

2012-06-26 @ 19:43:27
Postat av: Alma-Lena

Lars: Tur att de slutat dumpa spädbarn utanför kyrkor iaf.

2012-06-26 @ 20:39:32
URL: http://barockbloggen.blogg.se
Postat av: Lars

Ja för tillfället i vart fall Alma :) jag hade ett fosterbarn för många år sedan i SOS- barnbyar en liten syrisk flicka som heter Hanin hon blev dumpad hos traktens Imam när föräldrarna inte klarade av mat och bostad mer, sista chansen var att dumpa barnet hos prästen som man hoppades hade nog karaktär att orda en barnhemsplats. måste varit en liknande nöd i gamla fattig sverige antar jag.

2012-06-26 @ 21:19:08
Postat av: Alma-Lena

Lars: Ja sådant förekommer på alla möjliga platser än idag. Tack och lov inte i Sverige nu. Var för några år sedan på ett barnhem i Kampala där man hade över 90 barn fast det var byggt för 30 och många av dem var barn som dumpats på barnhemmets trapp för att de hade något funktionshinder.

2012-06-28 @ 20:09:12
URL: http://barockbloggen.blogg.se
Postat av: Lars

aj, jo kan tänka mig i fattigare länder , där ett barn med funktionshinder måste vara en jätte belastning.

2012-06-30 @ 00:08:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0