Bebådelser

Igår firade vi den stora bebådelsedagen här hemma med två ljuvliga klipp. Först denna underbara reaktion på en bebådelse :
http://vimeo.com/89497362 
 
Sedan denna:
 
Det var herr Bråddjup som vet hur man ska glädja sin hustru som visade mig dessa klipp. När flickorna kom in i köket och såg de tårögda föräldrarna och sedan fick se dessa två klipp undrade H-f: "Är det något ni vill berätta för oss?"
 
Tyvärr var det inte så lyckligt, men snart satt vi alla tårögda i köket och gladde oss åt alla små barn som ska få ett syskon och alla föräldrar som väntar barn denna bebådelsetid. Vi härstammar ju alla från nordligaste Tornedalen som man med rätta, om än skämtsamt, kan kalla Tåredalen utifrån vår förmåga att röras till tårar av det vackra i tillvaron.
 

Kommentarer
Postat av: Lars

Kan bara Hålla med Alma, Dear future mom ,fick kämpa att hålla tillbaka tårarna,såg den på jobbet medans arbetskompisarna duscha och tänkte bara nu inte någon rusar in på kontoret här sitter jag tagen av filmerna :P

2014-03-26 @ 16:19:40
Postat av: Klaus

Mitt idag oroliga hjärta blev varmt och lugnt av filmerna.

2014-03-26 @ 21:59:47
Postat av: Andreas Holmberg

Fin film. Tack för att du lät oss se den, Alma-Lena! Fast det är ju inte säkert att barnet kommer att kunna prata, skriva, arbeta m.m. Det FINNS barn med Downs syndrom som har mycket, mycket grava funktionsnedsättningar eller rent av funktionshinder. Men skit samma - det är ju ändå ett barn vi talar om. (Av arten människa).

Om min dotter endera dagen blir påkörd när hon cyklar utan hjälm och sedan tappar en massa förmågor - som att kunna tala eller skriva ordentligt - säger vi ju inte: holy shit, tyvärr måste vi nog ta livet av dej! (Och nu talar vi inte om svåra frågor kring vård i livets absoluta slutskede utan om människor som gott och väl kan leva ett halvsekel till om vi inte har ihjäl dem).

2014-03-27 @ 10:39:33
URL: http://andraget.blogspot.com
Postat av: Alma-Lena

Lars, Klaus: Vad glad jag blir att de här klippen också gladde er. Speciellt när hjärtat är oroligt behöver det värmas av allt det som är vackert i tillvaron.

2014-04-03 @ 13:16:51
URL: http://barockbloggen.blogg.se
Postat av: Alma-Lena

Andreas: javisst, det finns Downs-männsikor med svåra sjukdomar och funktionshinder, emn det är ju som du påpekar (och även filmen) någonting som kan förekomma oavsett kromosomantal. Min kompis lille treåring dog av medfött hjärtfel trots reguljär utveckling i övrigt. Dessutom har Downs-hjärtfelen mycket bättre prognos nuförtiden. Autism och andra särutvecklingar kommer också i olika varianter, men vi kan inte diagnosticera det än så det ses inte som en lika stor olycka som Downs. Och den överväldigande majoriteten Downs-barn får helt okej liv liksom den överväldigande majoriteten av normalstörda barn. Pga den lilla minoritet som får det svårare bör vi för den skull inte utgå ifrån att det alltid är bättre att slippa födas än att ha exempelvis hjärtfel eller svårigheter att lära sig tala.

2014-04-03 @ 15:45:24
URL: http://barockbloggen.blogg.se
Postat av: ulla

Saknade dig på skolan idag.Vill skicka ett stort tack till er för länken men också många tröstekramar och glädjekramar.

Svar: Ja jag tappade rösten totalt på måndagkväll och hade jättefeber så jag insåg att även en tornedalstant får slänga in handduken ibland. Glad att du hörde av dig, jag saknar dig också.
barockbloggen.blogg.se

2014-04-08 @ 13:12:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0